Макрон: Відновлення формату G8 залежить від ситуації на Україні

Президент Франції Еммануель Макрон сказав, що відновлення формату G8 (G7 + Росія) без дозволу України було б помилкою і висвітило б слабкість західних сил.
«Я думаю, що висловлювання про те, що Росія може повернутися до столу без будь-яких умов, буде означати слабкість G7», – заявив Макрон ЗМІ перед самітом G7, запланованим на ці вихідні в Біарріце.
«Для нас це було б стратегічною помилкою, і освятило б період безкарності»,- додав він.
«Перш ніж Росія зможе повернутися до формату, ситуація в Україні повинна бути врегульована, навіть якщо це має вирішальне значення для продовження переговорів про глобальні кризи з Москвою»,- зазначив Макрон.
Також під час зустрічі в понеділок з президентом Росії Володимиром Путіним Макрон сказав, що «очевидно, що і повернення до «вісімки», і повернення до повністю нормалізованих відносин (Росії) з Євросоюзом потребують вирішення українського питання».
У вівторок президент США Дональд Трамп запропонував повернутися до формату G8, тобто G7 з Росією. Країна була виключена з цього неформального клубу з найбільш економічно розвинених країн світу після анексії Криму в 2014 році.