Довіра Путіна впало до найнижчого рівня за шість років

Рейтинг довіри президенту Володимиру Путіну громадськістю Росії впав до найнижчого рівня за останні шість років минулого місяця.

Це показує опитування Соціологічного центру Левада, повідомляє БТА з посиланням на Reuters. Однак рейтинг схвалення президента залишається високим, йдеться в повідомленні агентства. Схвалення дій Путіна різко впало після непопулярних кроків щодо підвищення пенсійного віку в 2018 році і після декількох років зниження доходів. Однак в останні місяці рейтинг стабілізувався і навіть зріс до 68 відсотків. Незважаючи на відновлення рейтингу схвалення, довіра громадськості до Путіна продовжило знижуватися і досягла 35 відсотків у січні, що є різким падінням з 59 відсотків, зареєстрованих в листопаді 2017 року, сказала Левада.

Денис Волков, соціолог з соціологічного центру, сказав, що рівень довіри громадськості до Путіна є найнижчим за шість років, навіть до анексії Криму Росією в 2014 році, яка підвищила рейтинг Путіна. Путін домінував в політичному житті Росії як президент або прем’єр-міністр з тих пір, як прийшов до влади в 1999 році. Його нинішній президентський термін закінчується в 2024 році, але він оголосив про конституційні зміни в минулому місяці, які широко рекламувалися, щоб допомогти йому зберегти владу після виходу з президентської канцелярії.

Аналітик Волков сказав, що неоднозначні результати опитування показують, що росіяни схвалюють Путіна в цілому, але у них є почуття втоми від нього, як політичного діяча. «Це ситуація, коли його схвалюють, але значення Путіна, як фігури, знижується. Він не сприймається, як незамінний і т. д., але вони схвалюють його роботу », – говорить аналітик.