В ОАЕ скасовано цензуру фільмів, запроваджено рейтинг 21+

“Об’єднані Арабські Емірати (ОАЕ) оголосили, що більше не будуть проводити цензуру фільмів, ввівши вікову категорію від 21 року і старше для фільмів, які вони класифікують, як для зрілих людей”, – повідомляє AFP.

ОАЕ, що складаються із семи еміратів, вважаються однією з найліберальніших країн у регіоні Перської затоки, де зазвичай знімають або монтують фільми для дорослих.

Багата федерація останніми роками постійно змінювала свої закони, представляючи себе модернізуючою силою серед значною мірою консервативного регіону.

Медіарегулятор країни повідомив у Twitter, що запровадив вікову категорію 21+ у свою систему рейтингу кіноконтенту.

«Згідно з цією класифікацією, міжнародна версія фільмів демонструватиметься в кінотеатрах з упором на суворе дотримання стандартів вікової класифікації для входу в кінозал», – повідомляє AFP.

Наприкінці минулого року Об’єднані Арабські Емірати переглянули низку законів з метою соціальної лібералізації, покликаних покращити їхній прогресивний бренд.

В результаті було скасовано заборону на спільне проживання пар, що не перебувають у шлюбі, і ослаблені обмеження на вживання алкоголю.

Раніше цього місяця ОАЕ оголосили, що перейдуть на вихідні в західному стилі, що, на думку експертів, є спробою зберегти свою перевагу перед зростаючими регіональними конкурентами.

З 1 січня 2022 року Емірати стануть єдиною країною в Перській затоці, яка не буде дотримуватися вихідних у п’ятницю в мусульманські молитовні дні.

Іноземці в ОАЕ становлять 90 відсотків від 10-мільйонного населення.