Суд спростував звинувачення в тому, що Абрамович купив Челсі за наказом Путіна

Твердження у книзі про те, що російський мільярдер Роман Абрамович купив футбольний клуб «Челсі» за наказом Володимира Путіна, щоб отримати вплив у Великій Британії, є наклепом. Як повідомляє Reuters, це рішення було ухвалене британським судом у середу.

У своїй книзі 2020 року британський журналіст Кетрін Белтон описує прихід Путіна до влади і те, скільки з його колишніх радянських соратників-шпигунів піднялися до багатих і впливових постів з того часу, як обійняли високу посаду в Кремлі 1999 року.

Адвокат Абрамовича заявив суду, що уривки з книги «Путінські люди: як КДБ повернули Росію і потім мають справу із Заходом», виданої HarperCollins, є дискредитуючими. Абрамович подав позови проти Харпер Коллінз та Кетрін Белтон.

У читача складається враження, що Кремль використав покупку футбольного клубу Челсі, щоб досягти визнання та впливу Росії у Сполученому Королівстві. Підступним способом, яким це було досягнуто, є використання позивача, людини, яку вважають для прийнятної особи російського бізнесу як прикриття для цього. Це було моє враження, коли я читав книгу. На мій погляд, ці уривки не могли бути сприйняті середнім читачем як достатня причина підозрювати, що позивач купив “Челсі” за наказом Путіна”, – заявила суддя Аманда Тіпплс у своїй ухвалі.

Однак вона наголосила, що суд виніс рішення лише про значення уривків, а не про те, чи були твердження у книзі обов’язково правдивими чи ні.

«Ми вітаємо сьогоднішнє рішення суду про те, що книга «Путінські люди» містить наклепницькі звинувачення на адресу пана Абрамовича», – сказав представник мільярдера.