Росія і Єгипет організовують спільні військово-морські маневри в Чорному морі

До кінця року ВМС Росії і Єгипту проведуть спільні маневри в Чорному морі. Про це повідомила сьогодні прес-служба Чорноморського флоту РФ, яку цитує ТАСС.

Делегації військово-морських сил двох країн взяли участь у триденній конференції в російському місті Новоросійську з підготовки до маневрів під назвою «Міст дружби-2020». Основне завдання полягала в тому, щоб прийняти план, згідно з яким в цьому році пройдуть спільні навчання – перші, організовані на Чорному морі.

Очікується, що кораблі Чорноморського флоту Росії і ВМС Єгипту за підтримки авіації навчатимуться захисту морських комунікацій від різних загроз. Згідно з генеральним планом, в акваторії будуть розміщені сили для організації зв’язку і поповнення запасів у відкритому морі. Учасники будуть проводити перевірки підозрілих суден. Російські і єгипетські моряки будуть вести ракетно-артилерійський вогонь з корабельного озброєння.

“Навчання спрямовані на зміцнення і розвиток військового співробітництва між військово-морськими силами Росії і Єгипту в інтересах безпеки і стабільності в морському просторі, а також на обмін досвідом у боротьбі з різними загрозами в районах інтенсивного судноплавства”,- йдеться в повідомленні Чорноморського флоту Росії.