Профіль матері Навального в Facebook заблокували

“Профіль Людмили Навальної, матері лідера російської опозиції Олексія Навального, заблокований в Facebook. Про це вона повідомила в Instagram, уточнивши, що це сталося після того, як« вона опублікувала свої враження від відвідин Льоші в тюрмі»,- передає Deutsche Welle.

При спробі відкрити сторінку Людмили Навальної в Facebook з’являється повідомлення про те, що її контент недоступний: «Власник, можливо, видалив контент або обмежив до нього доступ».

Ряд журналістів і активістів громадянського суспільства опублікували скріншоти матері Олексія Навального після її відвідин колонії. Там написано: «Я бачила сьогодні сина. Доктора, які нібито провели повне обстеження, звичайно ж, повинні горіти в пеклі», – прокоментувала вона.

Видання стверджує, що Навальний підозріло кашляє, важко дихає і відчуває себе дуже слабким. За словами Людмили Навальної, причина слабкого здоров’я її сина не тільки в голодуванні: «Це наслідок отруєння. Не потрібно бути лікарем, щоб це зрозуміти».

В той же день, коли до Олексія Навального прийшли його мати і дружина, ФСВП повідомила, що «лікарський рада оцінила стан здоров’я засудженого, як задовільний», а Навальний був переведений із санчастини назад до колонії після «поліпшення стану здоров’я».

Олексій Навальний знаходиться в ІК-2 з 15 березня. З 31 березня опозиціонер оголосив голодування в знак протесту проти відмови лікарів оглянути його. 5 квітня стало відомо, що Навального перевели до медсанчастини з сильним кашлем і високою температурою.