Президент Польщі став жертвою російських “жартів”

Після переобрання на другий термін президент Польщі Анджей Дуда отримав привітання від Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша. Однак виявилося, що він став жертвою російських жартівників”, – повідомило польське радіо RFM з посиланням на ТАСС.

Насправді Дуді дзвонили Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус). Вони подзвонили польському лідерові і представилися генеральним секретарем ООН, привітавши Дуду з перемогою на виборах.

Два жартівника розпитали президента Польщі про епідеміологічну ситуацію в країні і можливі джерела коронавіруса. Дуда відповів, що «можливо, це Україна». «Тому що в нашій країні багато людей з України», – сказав він, підкресливши, що кількість випадків зараження невелика і «ситуація під контролем».

Передбачуваний Гутерріш поцікавився у глави держави про ситуацію з пам’ятниками Червоної армії, які в останні роки були масово демонтовані в Польщі. Дуда «запевнив» його, що Варшава «не воювала з пам’ятниками». «У нас є кілька випадків, але тільки кілька. Це не велика проблема»,- пояснив він.

На питання, чи планує Польща повернути Львів, Дуда відповів, що це питання «не є предметом політичної дискусії в Польщі».

«Таке питання не обговорюється. Жодна політична сила не прокоментувала це»,- сказав польський лідер.

Польські спецслужби з’ясовують обставини цієї розмови.

Це не перша акція двох росіян. У минулому році Володимиру Кузнєцову-Вовану і Олексію Столярову-Лексусу вдалося привернути серйозну увагу громадськості, розповівши в інтерв’ю сербській газеті «Політика», як їм вдалося обдурити деяких знакових політиків з Європи і світу.

Вперше про них стало відомо в 2016 році. Російські журналісти, відомі, як «жартівники» Вован і Лексус, зуміли змусити українську співачку Джамалу визнати, що її пісня порушує правила Євробачення і задумана, як провокація для Росії.