Пасажирам в країнах Євросоюзу в разі запізнення поїзда будуть повертати гроші

Права пасажирів залізничного транспорту в ЄС будуть захищені новими правилами, які недавно прийняті Європарламентом.

Для того, щоб краще захистити громадян Євросоюзу, які користуються послугами залізничного транспорту, а компанії, які займаються пасажирськими перевезеннями стимулювати не порушувати графік руху поїздів, Європарламентом були прийняті суттєві зміни в правилах захисту прав пасажирів залізничного транспорту.

Залежно від тривалості затримки поїзда пасажирам буде виплачуватися компенсація. У разі, якщо поїзд запізниться більш ніж на годину, то перевізник повинен буде виплатити компенсацію в розмірі від 25 до 50 відсотків від ціни купленого квитка. Нововведення доповнюють можливість продовжити подорож або здійснити його іншими способами.

У разі запізнення поїзда на півтори години, пасажири отримають 75 відсотків вартості квитка, якщо ж затримка буде більше двох годин, то перевізник виплатить пасажирам повну ціну квитка.

Також депутати Європарламенту обмежили число випадків, коли компанії зможуть пояснити запізнення поїзда, виправдавши його непередбачуваними надзвичайними обставинами.

Нагадаємо, в Міністерстві інфраструктури України заявляють про відновлення регулярних польотів між Ужгородом та Києвом до кінця 2018 року.