Аквамен з Тонгі: Чоловік був 27 годин у воді після цунамі

Історії тих, хто вижив після підводного вулкана і цунамі на Тонзі, привернули увагу всього світу. Особливо історія людини на ім’я Лісала Фолау, який розповів місцевій радіостанції, що плив більше доби, щоб урятуватися від катастрофи. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Фолау віднесло в море, але він утримувався на плаву за допомогою знайденої колоди і майже через 27 годин зумів доплисти до берега. По радіо він розповів, що злякався, коли побачив хвилю, що наближається до нього, але вірив, що Бог його врятує.

Тонга підтвердила загибель трьох людей після стихійного лиха, збитки ще оцінюються. Зв’язок з острівною державою утруднений, єдиний підводний кабель для доступу в Інтернет зламаний.

Тим часом у країну почала надходити допомога. Сьогодні прибув новозеландський корабель із питною водою та іншими предметами першої необхідності.

Австралія сьогодні відправила до Тонги свій найбільший корабель HMAS Adelaide. Він може перевозити гелікоптери для доставки на дрібніші віддалені острови Тонгі. Очікується, що він прибуде у середині наступного тижня. Сьогодні Великобританія також оголосила, що перенаправляє свій HMS Spey у Тонгу та відправляє допомогу разом із австралійським кораблем.