Діти в Румунії утримувалися у рабстві

Сьогодні прокурори Румунії звинуватили 14 осіб в торгівлі людьми і поводженні з німецькими підлітками «як з рабами», повідомляє AFP. Злочини були здійснені в рамках фінансованої державою програми, спрямованої на допомогу молоді.

У період з 2014 по 2019 роки діти у віці від 12 до 18 років ставали жертвами торгівлі людьми і піддавалися «крайнього насильства» у центрі в віддаленому гірському районі на півночі Румунії, повідомляє прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю (DIICOT).

Розслідування почалося в серпні і в даний час прямує для судового переслідування за участь в організованій злочинній групі, торгівлю дітьми, тюремне ув’язнення і відмивання грошей.

Звинувачення твердить, що громадяни Німеччини і творці проекту Maramures Берт Шуман (61 рік) і його дружина Бабет Шуман, перебувають у центрі злочинної схеми.

У число відповідачів входять співробітник Агентства по захисту дітей, який закривав очі на жорстоке поводження, керівники програм і місцеві жителі, які використовували дітей як робочу силу.

Під час пошуку центру в 2019 році в ньому було 20 дітей.

За даними DIICOT, у підлітків були проблеми з поведінкою і вони з “проблемних сімей”.

Вони були включені в програму свят після того, як влада Німеччини вивела їх із сімей і довірила проекту Марамуреш для програми реабілітації, кажуть прокурори.

Насправді діти піддавалися суворим і жорстоким методам так званого центра.

Їх утримували в умовах, які можна порівняти з рабством, їх експлуатували, вони були змушені працювати фізичною працею, який був поза ними влади і доводив їх до повного виснаження, вони позбавили їжі і свободи.

Засоби, що виплачуються німецьким державою «використовуються головним чином для цілей, відмінних від тих, для яких вони були призначені».

Минулого літа прокурори виявили 137 000 євро в будинку Берта Шумана і майже 9 000 євро у одного з його передбачуваних спільників, походження яких вони не змогли пояснити.