Португалія: торгова мережа Pingo Doce – серед лідерів

Роздрібна торгівля в будь-якій країні – важливий сектор економіки, який знаходиться в безпосередній близькості до споживача і повинен чуйно реагувати на всі його потреби.

торговая сеть Pingo DoceДруга за величиною португальська дистриб’юторська мережа Pingo Doce підводить підсумки року в офіційному документі, який нещодавно був опублікований. Хоча звіт був оприлюднений наприкінці 2017 року, підсумки підбивалися за 2016 рік, оскільки треба було уважно опрацювати і порівняти великий масив фінансової звітності. За підсумками 2016 року торгова мережа упевнено тримається в лідерах найбільших національних компаній, перед нею тільки Petrogal. Величезний оборот компанії склав 3,8 млрд євро, якщо порівнювати з інформацією роком раніше, то оборот Pingo Doce виріс на цілих 5%, а в абсолютних числах це склало 200 млн євро. В умовах жорсткої конкуренції – відмінний результат.

При цьому активи компанії склали 1,3 млрд євро, а чистий прибуток – 75,3 млн євро, що на одну п’яту більше порівняно з попереднім роком. Для того, щоб досягти таких результатів, керівництво компанії веде активну політику по розширенню мережі, постійно відкриваються нові магазини, за рік було відкрито 14 нових супермаркетів.

На сьогоднішній день компанія має в Португалії 420 магазинів у яких працює понад 28 тисяч осіб.