Поїздом з Катовіце можна добратися до європейських столиць

Катовіце польське містечко з хорошим розташуванням. Навіть столиця, Варшава, не має таких можливостей щодо залізничного сполучення, як Катовіце. Прямо з Катовіце поїздом можна дістатися за кілька годин до шести європейських столиць, при цьому не роблячи пересадок.

Подорож до Варшави з Катовіц триває 2 години 24 хвилини (Pendolino) або 4 години 18 хвилин (TLK). Стільки часу займає і дорога до Відня з Катовіц. Найдешевший квиток з Катовіц до Варшави і коштує він від 44 польських злотих(TKL), і Pendolino за 49 польських злотих. Поїздка до Праги коштує від 100 злотих в одну сторону, але в залежності від перевізника може коштувати і 19 євро в одну сторону, і навіть близько 50 євро. Те ж саме стосується й інших столиць. Варто зазначити, що це дані за грудень 2018 року. З кінця 2018 року і з початку 2019 року у пасажирів залізничного вокалу у Катовіцах буде можливість доїхати поїздом до Берліна менше ніж за 5 годин.

З точки зору розташування та віддаленості до столиць держав Європи з Катовіце мають набагато краще сполучення, ніж Варшава. Хоча з Варшави наприклад поїздом можна доїхати в Москву та Санкт-Петербург, а з Катовіц поїзди туди не їздять.

Джерело: www.eurabota.ua

24.12.2018