Президент Польщі призначив дочку своїм радником

Як повідомляє Associated Press, “президент Польщі Анджей Дуда призначив свою 25-річну дочку Кінгу своїм неоплачуваним соціальним радником”.

Вчора ввечері президент написав у Твіттері, що його дочка працює волонтером і «їй не платять».

Однак це призначення викликало деяку критику сімейності з боку критиків Дуди та правлячої правої Партії Закону і Справедливості.

Кінга Дуда, яка є юристом, вже була названа критиками президента «польської Іванкою Трамп» за аналогією з дочкою президента США Дональда Трампа, яка грає ключову роль в уряді США.

Дочка президента Польщі в більшості випадків не відігравала помітної ролі в управлінні своїм батьком, який виграв свій перший п’ятирічний термін в 2015 році і був переобраний в липні цього року. Тим не менш, вона привернула увагу громадськості своєю промовою в ніч на виборах в липні, в якій вона закликала поважати всіх членів суспільства, не дивлячись на їх відмінності. Це було сприйнято, як спроба пом’якшити образ батька.

Під час своєї кампанії Дуда неодноразово висловлювався проти руху за розширення громадянських прав для ЛГБТ-спільноти. Він назвав рух «ідеологією», більш небезпечною, ніж комунізм, і одного разу навіть сказав, що члени ЛГБТ-спільноти «не люди».

Кінга Дуда послала зовсім інше повідомлення, сказавши, що всі люди повинні відчувати себе в безпеці і бути прийнятими суспільством. «Ніхто не заслуговує ненависті, абсолютно ніхто», – сказала вона прихильникам свого батька в ніч виборів.

Активісти за права ЛГБТ заявляють, що в останні місяці вони стали свідками різкого зростання злочинів на грунті ненависті проти членів спільноти, і більшість засуджують заклик Кінги Дуди, як лицемірство.