Заявки на легальне перебування у Польщі українцям доводиться чекати місяцями

Останнім часом у Польщі спостерігаються великі проблеми, які пов’язані з розглядом клопотань громадян, які приїхали з інших країн, в тому числі і українців.

 

Збільшення числа трудових мігрантів, студентів, які приїжджають вчитися до університетів Польщі з інших країн, створило ситуацію, коли імміграційні служби фізично не справляються з обробкою такого величезного масиву документів, необхідних для оформлення клопотань від іноземців, які дозволяють їм перебувати в країні на законних підставах. Найбільше заявок на легалізацію перебування в Польщі надходить від українських трудових мігрантів та студентів.

За інформацією, опублікованою польським Управлінням у справах іноземців, починаючи з 2014 року, число людей, які хочуть легалізувати своє перебування в країні, значно збільшилася. Заявки на тимчасове перебування в Польщі становлять 90 відсотків.

Різке збільшення числа бажаючих оформити дозвільні документи призвело до ситуації, коли час їх розгляду значно зросла. Так, розгляд заявок на тимчасове проживання в Польщі розтягується щонайменше на три місяці.

Незважаючи на те, що Управління у справах іноземців найняло додаткових співробітників, і вони не можуть вчасно обробити таку кількість документів, тому більша частина клопотань розглядається з порушенням термінів.

Переважна кількість клопотань про легальне перебування на території Польщі надходить від громадян України.