Найщасливіші країни світу

Скласти рейтинг найбільш щасливих держав набагато важче, ніж, припустимо, найбагатших країн світу. У другому випадку основним критерієм є рівень ВВП на душу населення, і сьогодні в список найбагатших в тому числі входять регіони з великими запасами нафти і газу: Катар, Бруней, Кувейт, ОАЕ. Проте рівень щастя звичайних жителів далеко не завжди відповідає загальнонаціональному багатству.

Для визначення найщасливіших країн світу дослідні агентства та міжнародні організації проводять опитування громадської думки й аналізують різні показники, включаючи такі, як середні доходи, громадянські свободи, очікувана тривалість життя, соціальний захист, рівень корупції та злочинності, доступ до медицини, довіра до органів влади і деякі інші.

Найщасливіші країни світу фото

В останні роки список 10 найбільш щасливих держав майже не змінюється.

Найвищі позиції незмінно займає Скандинавія, представники якої в повному складі також входять до переліку найбагатших країн Європи. Тобто фіни, норвежці, данці, ісландці та шведи здебільшого задоволені умовами життя. Спираючись на офіційну доповідь ООН від 14 березня, World Happiness Report, де зібрані дані щодо 156 держав планети, виділимо найщасливіші країни світу в 2018 році.

СПИСОК НАЙБІЛЬШ ЩАСЛИВИХ КРАЇН СВІТУ В 2018 РОЦІ

КРАЇНА

1

Фінляндія

2

Норвегія

3

Данія

4

Ісландія

5

Швейцарія

6

Нідерланди

7

Канада

8

Нова Зеландія

9

Швеція

10

Австралія

ТОП-10 НАЙБІЛЬШ ЩАСЛИВИХ КРАЇН СВІТУ

 

ФІНЛЯНДІЯ

Найщасливіша країна в світі в 2018 році – це Фінляндія. Незважаючи на специфічні погодні умови, тут створені комфортні умови для проживання як місцевих жителів, так і численних іммігрантів. Знайти роботу у Фінляндії, відкрити власний бізнес або отримати диплом фінського вузу прагнуть тисячі іноземців із різних куточків планети.

Фінляндія фото

У країні сильна економіка, низький рівень злочинності, прекрасна природа і чуйні громадяни, які ведуть активний і здоровий спосіб життя.

НОРВЕГІЯ

Норвегія була найщасливішою країною у світі в 2017 році. Сьогодні ця північна держава посідає друге місце, але норвежці абсолютно не турбуються із цього приводу, тому що проживають в одному з найкрасивіших місць у Європі з численними горами, водоспадами, зеленими пагорбами і фіордами.

Норвегія фото

Величезні природні багатства, високі зарплати, надійна система соціального забезпечення і темпи економічного розвитку забезпечують громадянам Норвегії щасливе життя.

ДАНІЯ

Столиця Данії Копенгаген на постійній основі входить до рейтингу кращих міст для життя у світі.

Копенгаген фото

Загалом держава забезпечує населення високим рівнем доходу, якісним медичним обслуговуванням, престижною освітою і комфортними умовами праці. Середня зарплата в Данії до сплати податків перевищує 5 тисяч євро на місяць, що є одним із найвищих показників у Європі. Численні опитування показують, що данці – дуже щасливі люди.

ІСЛАНДІЯ

За версією багатьох авторитетних видань, Ісландія є найбезпечнішою країною в світі.

Ісландія фото

Безумовно, цей показник підвищує рівень щастя місцевих жителів. Згуртованість і почуття гордості ісландців показав навіть останній чемпіонат Європи з футболу у Франції, коли вболівальники цієї країни після перемоги над збірною Англії продемонстрували неймовірну бурю емоцій і радості. Ісландія – це невелика, але досить благополучна європейська держава.

ШВЕЙЦАРІЯ

Середня тривалість життя в Швейцарії становить 83 роки. У країні потужна економіка і приголомшлива природа, ідеальна інфраструктура і чисте повітря.

Швейцарія фото

Швейцарія не входить до складу Євросоюзу, але підтримує активні торговельні відносини з усіма членами цього об’єднання. Швейцарські виші пропонують якісну освіту і випускають добре підготовлених фахівців. У цій країні проживають ввічливі, відповідальні та щасливі люди.

НІДЕРЛАНДИ

Королівство Нідерландів входить у список найщасливіших країн світу багато в чому завдяки великій економіці, ліберальним законам і високому рівню життя.

Нідерланди фото

Наприклад, тільки офіційна мінімальна зарплата в Голландії в 2018 році становить 1578 євро на місяць. Для більшості голландців щоденна їзда на велосипеді – це не тільки можливість зміцнити здоров’я і зберегти навколишнє середовище, але й дієвий спосіб відчути себе трохи щасливішими.

КАНАДА

Найщасливіша країна в світі за межами Європи – це Канада. Один із найбільш популярних імміграційних напрямків на планеті. Особливо до душі це місце любителям хокею і зимових видів спорту загалом.

Канада фото

За даними Організації економічного співробітництва і розвитку, громадяни Канади максимально задоволені рівнем доходу, житловими умовами, станом екології та медичним обслуговуванням.

НОВА ЗЕЛАНДІЯ

Нова Зеландія – це чудовий приклад того, що навіть на настільки віддаленій відстані від інших континентів люди живуть дуже щасливо і комфортно.

Нова Зеландія фото

Це одне з наймальовничіших місць на планеті. Офіційне працевлаштування в Новій Зеландії за програмою професійної імміграції забезпечить іноземцю вельми гідну оплату праці та дасть шанс на проживання в спокійній економічно розвиненій країні, де практично немає корупції та вуличної злочинності.

ШВЕЦІЯ

П’ятірку скандинавських держав із найбільш щасливим населенням замикає Швеція. Країна пропонує високу якість життя і чудову систему соціального забезпечення, відому в усьому світі. Охорона здоров’я та освіту також перебувають на найвищому рівні. У Швеції розташована величезна кількість лісів і повсюдно є доступ до чистої питної води.

Стокгольм фото

Робота в Стокгольмі забезпечує чистий дохід, який в середньому перевищує 3 тисячі євро на місяць.

АВСТРАЛІЯ

Десяту позицію в рейтингу найщасливіших країн світу займає Австралія. Середня тривалість життя австралійців – 82 роки. Цей материк має унікальний за різноманітністю тваринного і рослинного світу, багатими природними ресурсами комфортний клімат.

Австралія фото

Імміграція в Австралію дозволить жити в безпечній країні з розвиненою економікою, чудовою кухнею, чудовою інфраструктурою, доброзичливими та щасливими жителями.

На закінчення відзначимо, що останні місця в рейтингу щасливих країн належать бідним державам світу, розташованим переважно на африканському континенті, зокрема, Бурунді та ЦАР. На жаль, багато регіонів пострадянського простору також займають не найвищі позиції. Наприклад, Росія перебуває на 59-му місці, Республіка Білорусь на 73-му, а Україна й узагалі на 138-му.