У Чехії прийняли рішення відмовитися від існуючої візової системи

Уряд Чехії остаточно відмовилося від використання системи Visapoint, що гостро критикується громадянами багатьох держав. Рішення про відмову від існуючої візовій системі було прийнято напередодні Міністерством закордонних справ країни, – заявила представниця відомства Міхаела Лагронова.

Підтримка існування системи Visapoint було офіційно припинено 31 жовтня цього року. З 1 листопада всі іноземці повинні будуть самостійно записуватися в чергу, щоб подати документи в консульство за допомогою телефону або електронної пошти.

 МИД ЧехииТак, до 24 листопада Міністерство прийматиме заявки, отримання через Інтернет, а з 25 листопада – дзвінки та повідомлення, відправлені на офіційну пошту консульської установи.

У МЗС Чехії відзначили, що підтримка системи онлайн-запису закінчилася 31 жовтня, однак опрацювання переданих через неї заявок триватиме з 24 листопада.

Нагадаємо, що система Visapoint була створена в 2009 році і передбачала запис на прийом до консульства через спеціальну електронну систему. Однак, вона виявилася неефективною і давала безліч можливостей для шахрайства.

Зазначимо, що на сайті www.eurabota.uaзавжди доступні свіжі вакансії, а на нашій сторінці “Робота в Чехії“, ви знайдете тисячі пропозицій.