У Чехії хочуть прискорити процес працевлаштування українців

У Міністерстві праці та соціальних справ Чеської республіки розробляється нова програма, яка полегшить процес оформлення необхідних документів для працевлаштування.

Министерство труда и социальных дел Чешской республики фото

Важливу заяву для українських громадян, які планують їхати в Чехію з метою пошуку підходящої вакансії і влаштування на роботу, кілька днів тому зробила міністр праці та соціальних справ Ярослава Нємцова. Вона розповіла, що чеською владою розробляється новий документ, реалізація якого дасть змогу українським трудовим мігрантам набагато легше і швидше оформити всі документи, необхідні для влаштування на роботу.

Міністр розповіла, що за статистичними даними кількість вакантних робочих місць у цілому по країні налічується близько 260 тисяч. Серед найбільш затребуваних фахівців високопоставлений чиновник назвала медсестер, працівників соціальної сфери, працівників, які мають середню технічну кваліфікацію, будівельників.

Ярослава Нємцова минулого тижня була в Україні з метою узгодити з посольством у Києві та генеральним консульством у Львові спрощену процедуру і прискорення оформлення всіх необхідних документів для українців, охочих їхати на роботу в Чехію.

Джерело: www.eurabota.ua