Українці активно оформляють дозвіл на проживання в Польщі

На початок квітня в Польщі кількість дійсних видів на перебування в країні іноземців збільшилася до 383 тисяч.

Польща залишається однією з найбільш популярних країн Європейського союзу серед громадян третіх країн, які оформляють дозвіл на проживання. Управління з питань іноземців Польщі опублікувало оновлені дані за перший квартал 2019 року про кількість виданих дозволів на перебування в країні.

Згідно зі статистикою, в першому кварталі цього року число іноземних громадян, які отримали дійсні види на проживання в Польщі збільшилася на 11 тисяч осіб.

Що стосується українців, які мають дозвіл на проживання в Польщі, то їх кількість досягла 187 тисяч чоловік. Майже 8 тисяч громадян України протягом перших трьох місяців 2019 роки вже оформили і отримали посвідку на проживання. Статистичні дані красномовно свідчать про те, що Польща була і залишається серед українців найпопулярнішою країною не тільки для трудової міграції, а й для переїзду на постійне місце проживання.

Громадяни інших країн набагато менше оформляють дозволів на перебування. Білоруси оформили 22 тисячі, грузини – тільки 3,5 тисячі дозволів на проживання.

У квітні цього року дійсні види на перебування в Польщі мали 383 тисячі іноземних громадян. На початку року їх було 372 тисячі. За даними Управління, найпопулярнішими регіонами є: Мазовецьке воєводство, де дозволи отримали 114 тисяч іноземних громадян, Малопольське – 38 тисяч людей, Нижньосилезське – 31 тисяча людей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 1 липня 2019 року, всім дітям в Польщі у віці до вісімнадцяти років щомісяця виплачуватимуть 500 злотих (більше 100 євро).

Для українців вихід Великобританії з Європейського союзу ніяк не вплине на доступність Польщі для трудової імміграції.