Польща, як «дитячий садок» для українців

В Україні після анексії Криму налічується 38 мільйонів чоловік, з яких 30 відсотків хочуть поїхати на роботу за кордон. Це досить співробітників для Польщі або Німеччини », – каже Івона Залуская, генеральний директор Upper Job.

Ивона Залуская генеральный директор Upper Job

Але ті, хто емігрував до Польщі, скоро поїдуть до Німеччини на роботу. Ймовірно, ми зосередимося на тих, хто приїжджає на роботу в перший раз, – каже Залуская.

Івона Залуская також вважає, що очікування заробітної плати робітників з України не є надмірними, 59 відсотків з них заявляють, що шукають роботу з зарплатою від 3 до 5 тисяч злотих. Якщо ми розрахуємо її за 210 годин роботи в місяць, то це не так вже й багато. Так як, іноземні працівники мають витратити 500 злотих на квартиру, 500 на харчування, то десь 2000 злотих вони відвезуть на Україну. Як підприємці, якщо ми хочемо найняти співробітників з України, то таку компенсацію ми повинні будемо сплатити, – каже Івона Залуская.

Заробітні плати в українців ростуть швидше – після 11 червня ми провели дослідження про те, як введення біометричних паспортів вплинуло на ринок праці українців. Потім ми побачили збільшення зарплати від 20 до 30 відсотків у річному вираженні. Але з тих пір ми не спостерігаємо зростання заробітної плати, – каже Івона Залуская. А це може погано відобразиться на економіці Польщі, так як українці не захочуть працювати за такі гроші і будуть шукати кращої роботи далі в інших країнах.

Якщо Вам подобаються заробітні плати, які пропонують роботодавці в Польщі, заходьте до нас на сайт www.eurabota.ua залишайте свої заявки і шукайте потрібні вакансії.