644 тисяч разів Українці перетнули кордон Польщі в рамках безвізового режиму

З початку безвізового перетину кордону – тобто з 11 червня по кінець жовтня українські громадяни перетнули українсько-польський кордон 644 тисячі. – заявив представник PAP Якуб Дудзяк. Вимоги до візи для громадян України, що виїжджають в Європейський Союз, були скасовані 11 червня. Умова покладаються на те, щоб мати біометричний паспорт та виконувати інші умови в’їзду, зазначені в правилах. Безвізовий проїзд не може тривати більше 90 днів протягом 180 днів.

 украинско-польская граница

«Міграція з України в Польщу постійно зростає, але скасування віз суттєво не вплинула на темпи її зростання», – сказав Дудзяк. Як він підкреслив, через п’ять місяців після відміни вимоги про візу не відбулося фундаментальних змін в динаміці або характер міграції з України.

Він підкреслив, що міграція з України має циклічний характер – в аналізовані періоди деякі люди могли кілька разів перетинати кордон з Польщею.

Він зазначив, що на 6 відсотків збільшилася кількість заявок на отримання виду на проживання, поданих громадянами України. Так з початку року було представлено 39,3 тисяч заявок, а з червня по жовтень – 41,7 тис. заявок.

Діючі в даний час дозволу на видачу заявок перебування у Польщі, на більш тривалий термін, ніж дозволено візою, становить близько 140 тисяч для громадян України.

За даними прикордонної служби, з лютого по травень 2017 року в Польщу прибули 3,36 млн. українців. У період з червня по вересень налічувалося 3,65 мільйона чоловік, або на 9 відсотків більше.

«Збільшення імміграції є природним результатом зростання числа громадян України, які проживають у Польщі, а також прибуттів на літні сезонні роботи в сільському господарстві або садівництві», – зазначив Дудзяк.

Громадяни України, які перебувають у рамках безвізового режиму, можуть працювати на території Польщі за умови наявності у них відповідних документів, таких як декларація, про намір працювати або дозвіл на роботу.

Зі сказаного вище, слід зробити висновок, що якщо хочете працювати в Польщі, шукайте вакансії і хороші пропозиції у нас на сайті www.eurabota.ua. у Вас завжди є шанс знайти роботу у нас.