Чехія значно спростила візовий режим для іноземців

Чеський парламент прийняв поправку до закону про перебування іноземних громадян на території країни. Так, у Чехії з’являться спеціальні піврічний карти для відряджених співробітників і дворічні візи для інвесторів.

3918

Так, усі іноземці, які працюють у Чехії, одержали можливість перебувати в країні до півроку без необхідності продовжувати її, після закінчення терміну дії тримісячної короткострокової візи.

Якщо іноземець веде бізнес в Чехії або інвестував в один з місцевих проектів, то він зможе жити і працювати в країні до двох років.

Дані зміни в законодавство Чехії спрямовані на підтримку форм міграції, зміцнюють місцеву економіку і сприяє її конкурентноздатності.

Незабаром у Чехії будуть видавати новий тип карти, яку зможуть отримати працівники компаній з відділеннями в Чехії при відправленні у відрядження.

Нова карта отримала назву kartа vnitropodnikov?ho zam?stnance. Вона дозволить всім іноземцям знаходиться в Чехії за півроку, якщо вони працюють на посаді менеджера, спеціаліста або стажиста в компанії або корпорації з центральним офісом за межами Євросоюзу.

Зазначимо, що право працювати в Чехії отримають і всі іноземці, які прибули в країну на сезонні роботи.