У Німеччині почали діяти перші заборони на дизельні автомобілі

Тепер в Гамбурзі можна буде їздити на автомобілі з дизельним двигуном, який не відповідає стандарту «Євро-6».

Гамбург фото

У Німеччині поступово починається реалізація заборони на використання дизельних автомобілів у яких мотор не відповідає новим екологічним стандартам «Євро-6».

Гамбург став першим містом в країні, де на двох найбільш завантажених автомобільним транспортом дорогах у межах закритий проїзд машин з дизельними моторами. Рівень забруднення повітря буде вимірюватися спеціальними приладами.

Для зручності жителів району, де введено заборону, вони можуть користуватися своїми автомобілями з дизельними двигунами, це ж стосується і тих, хто приїхав з якихось справах у цей район міста.

Екологічні організації вважають таку заборону символічним і не ефективним. Вони вимагають кардинальних і масштабних заходів, які б почали вирішувати гостру проблему забруднення повітря в німецьких містах.

У Штутгарті хочуть заборонити проїзд авто з дизельними двигунами до кінця 2018 року. У Берліні аналогічне рішення почне діяти з початку 2019 року.

27 лютого цього року Федеральний адміністративний суд Німеччини ухвалив рішення про можливості забороняти владі німецьких міст проїзд дизельних авто.

Джерело: www.eurabota.ua