У Познані міські перевізники розраховують на працівників з Індії та Непалу

Міські перевізники міста Познань навчають нових водіїв з України і чекають працівників з Індії та Непалу. З-за великої нестачі працівників у міському транспорті Познані, у вересні довелося зняти багато рейсів, які досі не відновилися.

Скасування багатьох рейсів – відома проблема в Познані вже тривалий час. Причиною цього є брак працівників. В даний час в міському транспорті Познані працює 725 водіїв і перевізники заявляють, що потрібно ще не менше ніж 70 водіїв.

«Ми докладаємо всі зусилля, щоб якось виправити ситуацію, але зараз ми безсилі. У Польщі не вистачає близько 100 000 професійних водіїв, їх просто не існує. У Варшаві ця нестача виражається в 3-хцифирном числі. Проблема також існує і в багатьох інших напрямках діяльності», – пояснює прес-секретар міського транспорту Познані Івона Гайдзинська.

 городской транспорт в Польше

«Весь час ми намагаємося задіяти до роботи індусів, які працюють в Дубаї. Але є деякі формальності, і ми зможемо вирішити це тільки при зустрічі. З причин, не залежних від нас, рішення цієї проблеми затягується, але ми сподіваємося, що до кінця цього року громадяни Індії і Непалу приїдуть на роботу в Польщу», – каже Івона Гайдзинська.

Пасажири з нетерпінням чекають покращення ситуації. «Люди повинні усвідомити, що навчання водіїв триває кілька місяців, ніщо не приходить відразу. Ми не можемо дозволити працівнику водити автобус або тролейбус, який не пройшов навчання»,- підсумовує прес-секретар міського транспорту Познані Івона Гайдзинська.

Джерело: www.eurabota.ua

15.11.2018