Китайські студенти приїжджають навчатися до Польщі

18 студентів з двох університетів Китаю вирішили навчатися в Білостоцькому університеті. Білостоцькі університет є одним з університетів в Польщі, який співпрацює з іноземними університетами та запрошує на навчання відповідно і студентів з інших країн.

 Белостокский университет

Белостокские коледжі постійно співпрацюють з іноземними навчальними закладами. Завдяки цьому польські студенти можуть навчатися і вивчати культури в різних куточках світу. Багато молоді люди з-за кордону також приїжджають в Білосток.

В даний час 18 студентів з двох університетів Китаю почали навчання в Білостоцькому університеті. Це гості з університету Лоуанг і Північного університету Китаю. Білостоцькі університет підписав угоду про співпрацю з цими університетами. Студенти будуть брати участь в навчальному процесі і відвідуванні лекцій, які будуть проводитися англійською мовою на п’яти факультетах: біології і хімії, економіки та управління, фізики, педагогіки і психології, а також права.

Студентів з Китаю зустрів Маріуш Поплавський, професор університету в Білостоці, проректор з розвитку і міжнародного співробітництва. Під час першої зустрічі з гостями він сподівався, насамперед, на плідне навчання і приємно проведений час в Білостоці. Він також підкреслив, що китайські студенти завжди можуть розраховувати на працівників університету та їх допомогу у вирішенні різних питань.

Крім того, гості з Китаю можуть розраховувати на студентів білостоцького університету, що відносяться до організації Erasmus Student Nerwork.Студенти організації гарантують, що іноземці дізнаються все про Білостоці та допоможуть їм у повсякденному житті.

«Інтернаціоналізація є одним з пріоритетних напрямів діяльності університету Білостока, це відноситься і до навчання і викладання», – говорить Поплавський.

«Китай є стратегічним напрямком для нас, тому що все більше студентів залишають країну для навчання за кордоном. Ми інтенсивно прагнемо до співпраці з місцевими університетами, і, як бачите, це співпраця дає результати», – додає він.

Слід підкреслити, що гості з Китаю у нас вже другий раз, так як навесні цього року в Білостоцькому університеті вже навчалося 39 студентів з Лоуангського університету.

В даний час в 2018/2019 навчальному році, в Білостоцькому університеті навчається 470 іноземних студентів. Найбільша кількість людей з Литви – 289. Понад 150 студентів з Білорусі та 20 з України. Варто також відзначити, що серед студентів університету Білостока, також навчаються громадяни Вірменії, Австрії, Росії, Бразилії, Чехії, Болгарії та Індії.

Джерело: www.eurabota.ua

15.11.2018