У Польщі розробляється нове трудове законодавство

Серед нововведень, які пропонуються розробниками нового трудового законодавства – скасування положення, що дозволяє працювати понаднормово.

Польша фото

Крім того, що нові положення про скасування відпрацювання понаднормових годин в першу чергу покликані подбати про зменшення навантаження на працівників, у керівництві Польщі, побоюються, щоб трудові мігранти не витіснили місцевих мешканців, адже у більшості випадків іноземці працюють більше, ніж вісім годин на день.

Одночасно, трудові мігранти опиняються на ринку праці демпінгуючою силою, адже польським роботодавцям вигідно наймати іноземців, сплачуючи їм менше, ніж співвітчизникам, а відпрацьовують вони набагато більше годин на тиждень, ніж місцеві жителі.

Про це нещодавно розповів експерт з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник. Але з іншого боку, він зазначив, що влада Польщі докладають максимальних зусиль по залученню саме українців не тільки для того, щоб вони працювали деякий час в економіці країни, але і щоб вони в майбутньому ставали новими громадянами Польщі.

«У них аналогічна демографічна ситуація, як і в Україні. Нація стрімко старіє. До 2050 року 40% поляків буде у віці 65 років і більше. І вони вже зараз думають, яким чином зможуть заповнити свою країну людьми», – підкреслив Воскобійник.

Джерело: www.eurabota.ua