У Німеччині роботизація в недалекому майбутньому може залишити без роботи 3,4 мільйона людей

Федеральна асоціація інформаційних технологій, телекомунікаційних та нових ЗМІ (Bitcom) у своїх дослідженнях повідомляє, що по мірі впровадження і поширення нових технологій і застосування роботів, 3,4 мільйонів людей у Німеччині протягом наступних п’яти років ризикують залишитися без роботи.

роботизация оставляет людей без работы

Ці революційні нововведення несуть загрозу звільнення співробітників на чверті підприємств Німеччини, кількість працівників яких перевищує 20 осіб.

Якщо у сфері комунікацій 20 років тому було задіяно 200 тисяч робочих місць, то в наш час, завдяки тотальному використання цифрових технологій з цього величезного числа залишилося лише одна десята частина.

Ахім Берг – голова Bitcom, говорить, що така ж перспектива чекає банківські установи, страхові компанії, фармацевтичну та хімічну галузі.

Німеччина не відчувала негатив на ринку праці прогресу цифрових технологій, навпаки – компанії скаржилися на брак кваліфікованих фахівців.

З іншого боку, VDMA – об’єднання німецьких машинобудівників та виробників промислового устаткування стверджує, що ніякої загрози нові технології не представляють.

Джерело: interfax.com.ua