В Гданськ потрібно більш 50 000 робочих рук. Гданські працедавці розраховують на українців і білорусів.

Гданською підприємцям терміново потрібні десятки тисяч людей. Велика кількість приїжджих – це працівники з України. Вже зараз у Гданську працюють 26 000 українських громадян, але вже відомо, що цього недостатньо. Підприємці Гданська сподіваються на те, що також в пошуках роботи сюди приїдуть і білоруси.

Гданьским предпринимателям срочно нужны десятки тысяч людей

Висока економічна ситуація в мегаполісі Гданськ, як і у всій Польщі, тісно пов’язана з дуже хорошими результатами світової економіки і, насамперед, німецької.

– Якщо ви порівняйте рівень безробіття в європейських мегаполісах, з’ясується, що столичний район Гданська є одним з кращих, – говорить директор відділу Гданськ-Гдиня-Сопот, Мішаль Глейзер.

Ситуація така, що, якщо жителі Помор’я не хочуть працювати, то їх замінюють іноземці, в основному жителі країн не увійшли до ЄС.

– 95 відсотків з них є громадянами України, – каже Роланд Будник, директор Гданського бюро праці. Є також білоруси (4,5 тисячі), молдовани (1,5 тисячі) і росіяни (кілька сотень людей).

У Гданську спектр пропозицій роботи досить різноманітний. Мова йде про простих робітників з низькою кваліфікацією, але не менш потрібні фахівці з середньою освітою і висококваліфіковані працівники.

Потреби компаній у мегаполісі Гданськ настільки великі, що Асоціація підприємців Помор’я відкриває свої представництва у Львові. Завдяки цьому, прийом співробітників на роботу буде здійснюватися на місці, людям не доведеться їхати в Польщу «у темряву».

– Ми знаємо, що, хоча з України до нас приїдуть найбільше співробітників, але потреби в робочих в Гданську дуже високі, – говорить директор Гданського бюро праці Будник. – Ось чому Білорусь нам не менш цікава у плані робочого ресурсу, ми також плануємо відкрити офіс в Гродно. В даний час Гданськ може прийняти на роботу 50 000 співробітників. За нашими оцінками, в подальші роки потреби будуть ще більшими.

eurabota.ua