Польські компанії мають потребу в працівниках багатьох спеціальностей, але не в економістів

«Довгий список дефіцитних професій, який вже перевищив 50 позицій в трьох воєводствах, означає, що все більше як поляків, так і« заробітчан »можуть вдало знайти роботу», – повідомляє газета Rzeczpospolita.

Водії вантажівок, фур і тракторів сьогодні потрібні більше ніж в 330 містах, а це майже дев’ять з десяти повітів в Польщі. Складна ситуація зі зварниками більше, ніж в 250 містах в Польщі. А медсестри, як зазначено в списку щоденної газети “Rzeczpospolita”, дуже потрібні в 240 польських містах. Цей аналіз професій, підготовлений Воєводським бюро праці в Кракові на основі інформації бюро праці і приватних агентств зайнятості та установ, відповідальних за контакти з інвесторами, доводить, що роботодавці повинні підготуватися в 2019 році, до ще більших проблем з набором кандидатів на роботу, ніж в минулого року.

На даний час в трьох воєводствах – Любуське, Поморському і Великопольському – довгий список дефіцитних працівників. Складається він більш ніж з 50 професій (рік тому такий великий дефіцит був тільки в Поморському воєводстві). Як наслідок, загальнонаціональний список працівників, яких буде важко знайти на роботу в 2019 році, розширився на 31 позицію в порівнянні з 2018 роком. Сьогодні в Польщі немає вільних вакансій тільки для економістів.

Рекордсменом є Любуське воєводство, де список дефіцитних професій, представники яких зможуть вибирати роботу в 2019 році, вже налічує 60 найменувань, що на 14 більше, ніж у минулому році.

Петро Модлінський, керівник відділу лізингу працівників Агентства з працевлаштування ASM, підкреслює, що компаніям потрібні працівники практично всіх спеціальностей – від складальників металевих конструкцій до штукатурів, фахівців з внутрішнього оздоблення приміщень або звичайних будівельників без спеціалізації. Він додає, що в попередні роки ринок праці значно доповнювався працівниками з України та Білорусі. Однак в даний час спостерігається значний відтік з польського ринку праці в інші країни Європейського Союзу.

Джерело: www.news.eurabota.ua

21.01.2019