Швачки в Польщі все більше думають про пенсії. А це значить, що незабаром професія швачки буде дуже затребувана

Програма «500 Plus» та можливість виходу на пенсію жінкам у віці 60 років не мали негативного впливу на місцевий ринок праці. У серпні і вересні ЗУС відвідала досить велика група робітників жінок-швачок. Швачки не приховували планів покинути роботу. швеи в Польше Пенсії, для жінок у віці 60 років, не будуть значно нижче навіть у разі, тих, чиї поточні доходи на рівні мінімальної заробітної плати. Навіть незважаючи на новини про те, що Середня заробітна плата зростає польки-швачки не хочуть працювати на займаних раніше ними посадах.

Робота на акорд важка. Після декількох років сидіння у швейної машини працівниці скаржилися на болі в спині. Якщо після набуття пенсійних прав можна піти, то багато хто з швачок скористаються цим варіантом, – пише газета «Островецкая».

Місцеві компанії з продажу одягу ще не сигналізують про збільшення кількості співробітників, але в середньому вивіска оголошень про пошук швачок з’являється дуже часто. Через деякий час ця галузь може зіткнутися з великою нестачею персоналу. Ніхто не хоче сидіти за швейною машиною. Велика частина швейних майстерень у місті, де працюють від десяти до тридцяти осіб.