Робоча віза в Чехію

 

Чехія має вигідне географічне розташування в центрі Європи. Вона активно розвиває бізнес і запрошує до себе інвесторів з усього континенту. Привабливі податкові ставки і реформи які проводяться урядом прискорили зростання обсягу іноземного капіталу. Згодом почали з’являтися нові робочі місця, кількості вакансій перевищила кількість громадян країни, які бажають і мають можливість працювати. Це призвело до активізації трудової міграції.

робоча віза в Чехії

Особливо активно вона походить з країн колишнього СРСР: українці, росіяни, білоруси і жителі інших держав активно оформляють документи і працевлаштовуються в Європі. Робоча віза в Чехію відкриває двері всім тим, хто хоче працювати в ЄС.

ЗМІСТ

1 Робоча віза в Чехію

1.1 “Зелена карта”

1.2 “Синя (блакитна) карта”

2 Дозвіл на роботу в Чехії

3 Як оформити трудову карту

4 Вартість оформлення візи

5 Відмова в отриманні

Робоча віза в Чехію

Довгострокова віза, яка видається іноземцю для працевлаштування, в Чехії називається робочою (чи трудовою) картою. Вона ж є ВНЖ. Крім того, в країні функціонують також “Зелена карта” та “Синя карта”. Всі вищеназвані документи мають різне значення і видаються в чітко обмежених законодавством випадках.

“Зелена карта”

На сьогоднішній день видача “Зелених карт” в Чехії припинена, а власників таких пластикових документів поступово переводять на звичайні, трудові карти. Спочатку “Зелені карти” були призначені для іноземців, охочих працевлаштуватися в Чехії. Документ являв собою вид на проживання, що дає право працювати. Правда, претендувати на оформлення такого документа могли не всі іноземці, а тільки з країн, що входять в Розпорядження № 461/2009 Зводу законів ЧР: Австралії, Японії, Чорногорії, Хорватії, Канади, Кореї, Боснії і Герцеговини, Македонії, США, Сербії та України. Опікувалося  видачею паперів Міністерством внутрішніх справ. Повторимо, “Зелені карти” були повністю замінені трудовими, оформити заяву на отримання “Зеленої карти” в даний момент неможливо. Представники інших країн, що не перераховані вище, раніше подавали документи на оформлення стандартної довгострокової (з перебуванням понад 90 днів) візи.

“Синя (блакитна) карта”

блакитна карта

Дозвіл на роботу для висококваліфікованих іноземців, які планують легально працювати на посадах, що вимагають вищої освіти. Оформляється, якщо планується перебування в країні довше трьох місяців. Просити “Синю карту” можна в дипломатичних представництвах ЧР на території інших країн.

Дозвіл на роботу в Чехії

Трудова карта, про яку говорилося вище, є другим  документом, який доведеться оформити бажаючому працювати в Чехії іноземцю. Першим стане дозвіл на роботу.

Чеська віза оформляється в дипломатичному представництві або консульстві на основі пакету документів, куди входить і дозвіл на працевлаштування. Цей документ оформляється до моменту в’їзду на територію Чехії, після того, як трудовий мігрант домовився з потенційним роботодавцем про вакансію.

Іноземець пише заяву до територіального крайового відділення Департаменту з працевлаштування (ÚP). Його можна відправити поштою, попросити віддати документи роботодавця або будь-яку особу за дорученням.

У яких випадках оформляється дозвіл на працевлаштування:

  • сезонні роботи на строк до 6 місяців;
  • виконанні короткострокових бізнес-завдань;
  • довгострокова підприємницька діяльність;
  • стажування, підвищення кваліфікації;
  • обмін між навчальними закладами з подальшим працевлаштуванням;
  • направлення громадянина в ЧР на основі трудового договору.

Заява повинна включати в себе

  • ПІБ і паспортні дані заявника,
  • його постійну адресу проживання в іншій країні,
  • реквізити закордонного паспорта,
  • назву, адресу та реєстраційний номер роботодавця,
  • вид, місце і термін роботи.

До звернення додаються документи:

  • копія закордонного паспорта заявника,
  • документ, що підтверджує наміри роботодавця взяти іноземця на роботу (заповнюється в такому форматі),
  • атестат та інші свідоцтва про освіту.

Всі документи додатково переводяться на чеську мову.

Оплачується адміністративний збір у розмірі 500 чеських крон. За результатами розгляду іноземному громадянину видається дозвіл на трудову діяльність на термін максимум до двох років.

Якщо до закінчення дозволу здобувач перейде до іншого роботодавця або у нього зміниться посада, доведеться звертатися в крайове відділення з питання працевлаштування заново.

Як оформити трудову карту

як оформити трудову карту

Отримання трудової карти відбувається в кілька етапів.

  1. Подача заяви про видачу карти в одне з диппредставництв Чеської Республіки за кордоном (в МВС Чехії заява подається тільки іноземцями, які мають вид на проживання).
  2. Вибір вакансії – згідно з чинним законодавством Чехії, іноземний громадянин має право зайняти тільки вакансію, розміщену у відкритому доступі на порталі Міністерства праці. Офіційно, як і в інших країнах, допускається оформлення іноземця на роботу тільки в тих випадках, коли претендентів на посаду не знайшлося в країні.
  3. Збір документів – необхідні папери для подачі заяви на трудову карту багато в чому перегукуються з тими, що були потрібні територіальному підрозділу Міністерства праці для оформлення дозволу на роботу. Повний перелік паперів, які знадобляться іноземцю, виглядає наступним чином:
  • візова анкета;
  • закордонний паспорт з терміном дії, який мінімум на 3 місяці перевищує термін закінчення запитуваної трудової карти;
  • фотографії (2 шт., формат 3,5 на 4,5 см);
  • підтвердження наявності житла на час роботи;
  • трудовий договір, договір про трудову діяльність або хоча б документ про наміри укласти трудовий договір в найблищому майбутньому (документ повинен містити гарантії, що співробітнику буде дана можливість працювати не менше 15 годин на тиждень, а його оклад перевищить мінімальний прожитковий мінімум);
  • диплом про освіту;
  • іноді можуть знадобитися довідка про несудимість та медична довідка.
  1. Видача картки – консульства розглядають заяву в термін до 60 днів, іноді він може бути продовжений до 90 днів. За підсумками іноземцю видається віза для в’їзду до Чехії з метою оформлення трудової карти.
Тут важливо зрозуміти,
що дозвіл, отриманий в своїй країні, ще не є робочою картою, він являє собою лише дозвіл для в’їзду в Чехію і оформлення документів там.

Далі трудовий мігрант зобов’язується в термін не пізніше трьох робочих днів після прибуття до Чехії звернутися до місцевого підрозділу МВС для здачі біометричних даних, щоб відкрити карту.

Вартість оформлення візи

Отримати трудову карту в Україні можна тільки при сплаті консульського збору. Для довгострокових віз, а трудова карта відноситься саме до таких, консульський збір передбачений на рівні 2 500 крон (якщо винесено негативне рішення, то гроші не повертаються).

Додатково доведеться сплатити кошти за переклад документів на чеську, якщо заявник не може виконати переклад сам або не звертався до перекладачів. Вартість однієї сторінки дорівнює 300 кронам. За бажанням можна купити опцію СМС-інформування про готовність візи.

Також послуги з оформлення документів пропонують посередники, вартість отримання трудової карти в цьому випадку зростає до 25-30 тисяч чеських крон (більше 1 000 євро). Зустрічаються і більш дорогі пропозиції – до 3 500 євро.

Відмова в одержанні

Згідно з актуальною статистикою, близько 18% заяв на надання трудових карт розглядаються з наступною відмовою.

Найбільш частою причиною відмови є неблагонадійність роботодавця.

Працівники посольства обов’язково перевіряють, щоб дані, надані в анкеті, відповідали дійсності. Якщо виявляється, що у наймача немає навіть офісу, працівника може очікувати відмова. Будь-яка невідповідність даних в анкеті або в документах може обернутися негативною відповіддю. Але не варто боятися подати документи повторно – заборони на такі дії немає. Особливо якщо причиною стала прикра помилка. При пред’явленні більш глобальних претензій заявник може пошукати іншого роботодавця, переоформити дозвіл на роботу або надати більше паперів.

У 2018 році Чехія охоче приймає трудових мігрантів з країн пострадянського простору. Є всі підстави вважати, що в майбутньому ситуація не зміниться. Громадянам України слід для працевлаштування оформити два документа – дозвіл на роботу і трудову карту. Зробити це можна дистанційно,  не в’їжджаючи на територію Чехії, через представництва в своїй країні.