Відпочивати взимку українці найбільше полюбляють в Єгипті

Більшість куплених українцями турів в період новорічних свят були в Єгипет.

Багато українців намагаються в період зимових свят відпочити в теплих краях. На початку цього року найпопулярнішою країною серед відпочиваючих знову став Єгипет.

Фахівці Центру розвитку туризму України зробили моніторинг новорічних чартерних авіарейсів з України. За його результатами було зроблено висновок, що Єгипет залишається найбільш популярною країною серед українців для відпочинку на новорічні свята.

Протягом тижня з 28 грудня по 3 січня з аеропортів Києва, Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя в цілому було відправлено 120 чартерних рейсів на єгипетські курорти Шарм-ель-Шейх і Хургада.

На другому місці за популярністю серед українців виявилися Об’єднані Арабські Емірати, куди щодня виконувалося 4 регулярних рейси. Ті, хто вважав за краще відпочивати в північних країнах, найчастіше вибирали Фінляндію.

Серед країн Азії в лідерах виявився Таїланд, куди кожен день виконуються регулярні рейси.

В цьому році спостерігалася цікава тенденція зимового відпочинку українців на гірськолижних курортах Європи. У порівнянні з попередніми роками, різко зменшилася кількість чартерних рейсів. Завдяки безвізового режиму між Україною та ЄС, а також відкриттю нових авіарейсів європейських лоукостерів, багато туристів вирішують самостійно подорожувати на гірськолижні курорти Австрії, Італії та інших європейських країн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Таїланду до 30 квітня 2019 роки продовжив скасування візового збору для туристів, які після прибуття в країну оформляють візу на п’ятнадцять діб.

Джерело: www.news.eurabota.ua

21.01.2019