Брак медиків у Польщі, чи потрібні там робітники з інших країн?

Зараз у Польщі йдуть масові протести і голодування лікарів, медики хочуть підвищення заробітної плати.

Ситуація така, коли лікарня шукає лікарів єдине, що пропонують – це заробітну плату та можливість кар’єрного росту. Офіс лікаря за нашими даними – місце, де розміщені шість столів, і лікарі чергуються, тому що вони просто не вміщуються в цьому приміщенні. Соціальна кімната, де працівники можуть деякий час відпочити навіть під час чергування, це часто стара канапа в якійсь коморі.

Польша ищет врачей за храницей

Лікарі та медсестри в основному займають 2-3 різних робочих місцях і повинні працювати тому що, якщо вони не поїдуть працювати в лікарні, то в лікарні буде без персоналу, така реальна ситуація зараз у Польщі.

Важко знайти медпрацівника на постійну роботу – так пише GazetaPraca.

Головним роботодавцем для медперсоналу є цивільні лікарні, а також невеликі приватні клініки.

Більшість мед. установ знають, що опублікувати повідомлення на вебсайті лікарні про вакантної посади буде недостатньо. Якщо ситуація кардинально критична, коли немає персоналу і погрожує закрити лікарню, то заклад оголошує вакансію «медичного мисливця за головами», який повинен знайти фахівця і працевлаштувати його в лікарню.

У Польщі дуже не вистачає лікарів та іншого медперсоналу.

Таким чином на 1000 жителів припадає 2,2 лікаря. Середній вік виходу на пенсію медичних фахівців складає близько 60 років.

У Польщі налічується понад 22 000 лікарів, з яких майже 40 відсотків активно розмірковують про еміграцію за кордон.

Так що є всі підстави думати, що в найближчому часі на роботу в польські лікарні будуть активно набирати працівників з інших країн, в тому числі і з України, знайти пропозицію про роботу можна тут eurabota.ua/.