Молодь з України вже двічі цього року побувала в Болеславце

У жовтні в Болеславце, двічі гостювала молодь з України. В рамках проекту молодіжного співробітництва польська школа імені Майора Генріка Сахарского в Болеславце приймала у себе учнів з України.

 Болеславец

У жовтні був реалізований проект, який фінансується Польсько-Українською Радою з питань молодіжного співробітництва. Партнерами проекту стали: середні та професійні школи в Болеславце і школа номер 3 із Збаража. (Мета проекту полягала в тому, щоб побудувати толерантне суспільство, відкрите для інших і готове до міжкультурного діалогу. Діяльність в рамках проекту призведе до ліквідації стереотипів і забобонів між націями і культурами).

У проекті взяли участь 6 польських студентів і школярів 6 із Збаража. Вони жили разом в пансіонаті “Яніни”. І вже в перший день молодь з Болеславця стала друзями для українців. «Граючи роль гідів, польські студенти показали українським школярам навколишні міста», – кажуть куратори проекту.

На другий день молодь представила сімейні дерева, які вони приготували раніше, і розповіли про своїх предків. Виявилося, що предки двох студентів з Польщі та одного учня з України походять з одного і того ж сімейного дерева.

На запрошення початкової школи № 2 з Болеславця молодь з України також взяла участь у концерті “Кресовая пісня”.

Потім був день кераміки. У школі учасники проекту прикрашали керамічні вироби, які вони принесли в будинок Художньої кераміки – кооперативного художнього ремесла, щоб спалити. (Там вони були ознайомлені з технологічним процесом виробництва та утилізацією кераміки).

На закінчення відбувся концерт для всіх учнів школи та запрошених гостей. Молодь виступила з польсько-українською програмою. Польські та українські пісні співали українці та поляки разом.

Джерело: www.eurabota.ua

07.11.2018