Виробництво автомобілів в Чехії в 2017 році сягне рекордних 1,4 мільйона

Чеські виробники автомобілів в 2017 році поставили на ринок рекордна кількість техніки. Деякі приватні замовлення компанії повинні скасовувати або переносити на більш пізній період, причина – брак кваліфікованих працівників.

 нехватка квалифицированных работников на производстве автомобилей в ЧехииУ 2017 році чеська промисловість випустить рекордні 1,4 мільйона автомобілів всіх категорій, це на 50 тисяч більше, ніж у минулому році. Після підбиття попередніх підсумків, в Асоціації автомобільної промисловості оголосили, що з січня по листопад 2017 року виробництво легкових автомобілів, вантажівок, мотоциклів і автобусів зросло на 4,5 відсотка. Найбільшу частку в загальному обсязі виробництва мала ?koda Auto, яка збільшилася на 12,7 відсотка, до 800 тисяч автомобілів.

За словами Богдана Войнара, президента асоціації Wojnar, постачальники та організації кінцевих користувачів процвітають і дають замовлення у великих обсягах. «У більшості наших фірм стільки роботи, що доводиться відмовлятися від деяких контрактів, нестача кваліфікованих фахівців дає про себе знати», – заявили на загальних зборах асоціації. Така ситуація на руку українцям, які планують працевлаштуватися в Чехії.