Працівники польської фірми ZPOW Agros Nova вимагають підвищення зарплат

Профспілки «Солідарність» від компанії  ZPOW Agros Nova з міста Лович вимагають підвищення заробітної плати від роботодавців.

Maspex Wadowice є однією з найбільших компаній, які займаються виготовленням харчових продуктів у Центральній та Східній Європі. В середині 2015 року компанія придбала певні активи компанії ZPOW Agros Nova, в тому числі активи компанії у місті Ловіч (джеми, сиропи, соуси, томатні концентрати, готові страви), містах Котлін і Влоцлавек (кетчупи) і активи компанії у місті Кракус(суп). Багато продуктів виробляються на заводі ZPOW Agros Nova у місті Ловіч. У сезоні на заводі працює 550 чоловік, в тому числі і громадяни України.

«Залежно від компетенції працівників, які борються за підвищення заробітної плати в межах від 100 до 400 злотих», – каже Тереза Ковальська-Сухуцка, президент профспілкової організації в місті Лович. «Нові органи влади припинили колективний договір, а працівники не отримали жодних підвищень заробітної плати. На всі наші спроби налагодити діалог з керівництвом, влада компанії не відповідала. Внаслідок цього винагорода кваліфікованих працівників, стала за вартістю такою є як і заробітна плата новоприйнятих. Професійні профспілки вступили у колективний спір з роботодавцем».

Група Masepx Wadowice в даний час проводить інвестиції в завод у місті Ловіч загальною вартістю 200 мільйонів злотих. Вони включають в себе будівництво заводу з установкою сучасних технологічних ліній, створення автоматизованого логістичного центру та створення об’єктів для переробки овочів та фруктів.

«На перший квартал 2019 року заплановані  інвестиції, які підвищать конкурентоспроможність компанії. Завдяки їм працівники матимуть кращі умови праці, ніж раніше і звичайно можна буде розраховувати на підвищення заробітної плати»,- говорить Ярослав Самсел, віце-президент  ZPOW Agros Nova у місті Ловіч.

Тереза Ковальська-Сухецька сподівається, що роботодавець питання про підвищення зарплат вирішить раніше, ніж у першому кварталі 2019 року. Тому що, працівники через низькі зарплати повільно працюють, або ж взагалі звільняються.

Джерело: www.eurabota.ua

07.12.2018