Ціни на хліб в Україні вже дорожче, ніж деінде в Європі

В Україні останнім часом виникла парадоксальна ситуація: в нашій країні, яка за останніми даними визнана найбіднішою в Європі, ціни не тільки наздогнали, але й на багато товарів перегнали європейські.

Хліб, який є для переважної більшості українців головним продуктом, ненабагато, але поступово дорожчає. Основною причиною є подорожчання пшениці на світовому ринку, але це для простих українців слабкий аргумент.

 цены на хлеб

Так звані соціальні сорти хліба на сьогодні вже за ціною зрівнялися з тими, які є в країнах Європи.

Українські виробники постійно стверджують, що соціальні сорти хліба піч невигідно, оскільки це нижче рентабельності. Але при цьому, наприклад, у Польщі та Литві пекарні заробляють на дешевий хліб, маючи витрати більше, ніж українські, і тільки у нас це стає невигідним».

Не відстають від хліба та інші продукти, м’ясо і овочі в основному вже подорожчали. Дешевше, ніж у Європі, у нас залишилися тільки картопля і капуста. Ще зовсім недавно в Україні були одні з найдешевших продуктів харчування, проте поступово ситуація змінилася так, що половина навіть соціальних продуктів у нас вже дорожче, ніж в Європі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що м’ясна кошик в Україні зросла в ціні на 15 відсотків або на 66 гривень.

Джерело: www.eurabota.ua

02.11.2018