Франція з найвищим рівнем безробіття за два роки

Згідно з даними статистичної служби INSEE, цитованими Reuters, у Франції в третьому кварталі був зафіксований найвищий рівень безробіття за два роки.

INSEE пояснює, що безробіття зросло до 9,0% з 7,1% у другому кварталі, що є найвищим рівнем з третього кварталу 2018 року.

Підкреслюється, що це найбільший квартальний ріст з 1975 року, коли почався збір такої статистики, але в основному це пов’язано з перекрученими даними за попередні два квартали, оскільки люди не могли шукати роботу з середини березня до середини травня через блокаду в боротьбі з коронавірусом.

Зростання безробіття загрожує поставленій президентом Франції Еммануелем Макрона меті знизити його до 7% до кінця терміну його повноважень у 2022 році. Коли він вступив на посаду в 2017 році, він успадкував 9,5-відсоткове безробіття.

Франція потрапила в гіршу рецесію з часів Другої світової війни в першому і другому кварталах року через блокаду коронавіруса, але пережила сильне економічне зростання в третьому кварталі до введення другої блокади, яка вступила в силу 30 жовтня.

Банк Франції оголосив сьогодні, що економічна активність в цьому місяці сповільнилася на 12% в порівнянні з нормальним рівнем.

Але є і позитивний момент. INSEE повідомив, що промислове виробництво збільшилося на 1,4 відсотка у вересні в порівнянні з серпнем при очікуванні 0,8 відсотка.