У Польщі хочуть платити пенсії службовим собакам і коням

“Польща вводить пенсії для тварин (в основному собак і коней), які працювали на держслужбі”, – повідомляє інформаційно-аналітичний портал Breitbart.

“Вони знаходять тих, хто вижив похованими під руїнами будівель, знаходять утікачів, вистежують контрабандистів, які перевозять наркотики і вибухові речовини, і допомагають контролювати галасливу юрбу. І все це в обмін на їжу і місце для сну, іноді до цього додають ласку по голові”, – пишуть журналісти британського відділення видання: “Але коли приходить час виходити на пенсію, державна турбота про собак і коней, які служать в поліції, митниці і пожежних службах Польщі, припиняється. Вони розподіляються в приватні руки без будь-яких гарантій благополучного майбутнього».

Тепер ситуація повинна змінитися. Після звернення групи солдатів до керівництва правоохоронних органів Міністерство внутрішніх справ Польщі вирішило взяти новий закон, який надасть тваринам офіційний статус «державного службовця з оплачуваною відпусткою» і право на одержання допомоги. Ці гроші, на думку ініціативної групи, повинні покрити витрати на утримання тварин їх новими господарями, а також на їх лікування.

Міністр внутрішніх справ Маріуш Камінські назвав законопроект «моральним зобов’язанням людей перед своїми помічниками». За словами чиновника, законопроект повинен отримати одностайну підтримку в парламенті, який повинен проголосувати за нього до кінця року.