ВООЗ: “Мільйони дітей в Афганістані можуть померти від недоїдання”

До кінця року 3,2 мільйона дітей в Афганістані страждатимуть від гострого недоїдання. За словами представника Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Маргарет Харріс, близько 1 мільйона з них перебувають під загрозою смерті.

«Битва складна, бо країна голодує. Світ не повинен і не може дозволити собі відвернутися від Афганістану», – додав Харріс.

Раніше високопосадовець ООН попередив, що мільйони афганців, включаючи дітей, помруть від голоду, якщо не буде вжито термінових заходів, щоб поставити країну на межу краху, і закликав до вивільнення заморожених гуманітарних засобів.

Девід Біслі, виконавчий директор Світової продовольчої програми, повідомив агентству Reuters, що 22,8 мільйона людей – більше половини з 39 мільйонів Афганістану – стикаються з гострою проблемою відсутності продовольчої безпеки і «вмирають від голоду». Усього два місяці тому ця цифра була значно меншою – 14 мільйонів осіб.

Афганістан поринув у кризу у серпні, коли донори припинили надавати допомогу іноземно-залежній економіці через повернення до влади талібів.

Продовольча криза, посилена зміною клімату, була серйозною в Афганістані ще до зміни режиму. Але зараз ситуація погіршилася і багатьом афганцям доводиться продавати свою власність, щоб купити продукти харчування.