Філіп Кіркоров – загроза національній безпеці України

Міністерство культури і інформаційної політики України за рекомендацією Служби безпеки України включило співака Філіпа Кіркорова до списку осіб, що представляють загрозу національній безпеці. Про це повідомила прес-служба відомства в Києві.

Причини внесення Кіркорова до чорного списку не уточнюються. Поруч з його ім’ям вказана дата 23 червня 2021 року.

Попадання в список означає, що Держкіно країни має відкликати прокатні посвідчення фільмів за участю артиста і не видавати дозволи на прокат нових.

Відомство періодично оновлює відповідний список за рекомендацією служби, що виявляє особи, небезпечні для національної безпеки. Серед російських артистів, які входять до переліку, – Олег Газманов, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Іван Охлобистін, Григорій Лепс, Алішер Валєєв (Моргенштерн) та інші.

Кіркоров, згідно з його власною заявою, раніше «ділив сцену і телешоу» з нинішнім президентом країни Володимиром Зеленським. Співак також заявив, що вони з Зеленським «нерозлучні». Звання Народного артиста України виконавець отримав з рук Президента Віктора Ющенка. У 2008 році Кіркоров представляв на «Євробаченні» українську співачку Ані Лорак, яка зайняла друге місце.

Крім Кіркорова, в оновленому списку є імена 201 діяча культури. Однак міністерство не видаляє імена померлих артистів, таких, як Йосип Кобзон або Валентин Гафт.