Сергій Лавров: Росія засуджує зовнішній тиск на Білорусь

Москва виступає проти спроб зарубіжних країн чинити тиск на білоруську владу. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. на прес-конференції після зустрічі зі своїм білоруським колегою Володимиром Макєєм.

«У той же час ці країни підтримують опозицію в Білорусі, незадоволену результатами президентських виборів», – сказав він.

Сумнівні ідеї посередництва, в тому числі через ОБСЄ, нав’язуються Білорусі, її народу і її керівництву. А сама Білорусь знаходиться в глибокій кризі і потребує реформування. Міністр закордонних справ Росії заявив, що ЄС і НАТО роблять деструктивні заяви про ситуацію в Білорусі.

Лавров додав, що в Москві відзначають дедалі активнішу активність Північноатлантичного альянсу уздовж кордонів Білорусі, а також кордонів союзної держави між Білоруссю і Росією.

«Росія вважає вибори в Білорусі такими, що відбулися і розраховує, що суперечності між прихильниками опозиції і владою будуть вирішені шляхом діалогу і на основі конституції країни»,- сказав Лавров.