Нові правила видачі віз для ЄС набирають чинності

В силу вступили оновлені візові правила для в’їзду в ЄС. Вони повинні допомогти спростити поїздки в країни союзу і вирішити міграційну кризу, повідомила прес-служба Єврокомісії (ЄК).

“Нові правила для ЄС щодо короткострокових віз застосовуються по відношенню до всього світу з 2 лютого 2020 року. Вони спрощують легальним мандрівникам оформлення візи для в’їзду в Європу, сприяючи розвитку туризму, торгівлі, бізнесу, забезпечуючи при цьому більше ресурсів для протидії нерегулярним міграційним потокам і загрозам внутрішньої безпеки ЄС”, йдеться в заяві Комісії.

Нагадаємо, що ще в червні минулого року Рада ЄС прийняла рішення про зміну візових вимог. Як пояснюють в Раді, нові правила забезпечать більш спрощені і прискорені візові процедури для мандрівників. “Вони дозволяють подавати заявки як за шість місяців до поїздки, так і за 15 днів, і дають можливість заповнити і підписати форму заявки на електронні візи. А також видавати візи на більш тривалий термін проживання для постійних мандрівників “, – йдеться в рішенні.

В цей же час в Євросоюзі підвищують консульський збір з 60 євро до 80 євро. Це робиться для того, щоб держави – члени Європейського союзу, мали можливість покривати витрати на подачу заяви на візу без створення перешкод для заявників. Тому візовий збір буде збільшений і складе 80 євро.