«Гаряча лінія» з Путіним стала метою кібератаки

“Щорічна пряма трансляція з президентом Росії Володимиром Путіним у середу стала об’єктом потужних кібератак”, – повідомив телеканал “Росія 24”, який транслював цю подію.

Під час щорічної “гарячої лінії” президент отримував в режимі реального часу запити від росіян з усієї країни. У цьому році на заході в середу, який тривав майже чотири години, неодноразово виникали проблеми з підключенням, особливо під час переговорів з віддаленими регіонами.

– Наші цифрові системи на даний час піддаються потужним DDoS-атакам, – сказав Путіну ведучий телеканалу «Росія-24» після дзвінка з південно-західного Кузбасу.

– Ви шуткуєте? Серйозно? – відповів Путін.

– Виявляється, у нас в Кузбасі є хакери, – додав він.

Найбільший російський телекомунікаційний провайдер «Ростелеком» підтвердив атаки на інформаційні агентства, заявивши, що вживаються заходи для «блокування цієї незаконної діяльності».

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив РІА Новини, що причина нападів не ясна.

Кібербезпека була однією з основних тем на порядку денному зустрічі Путіна з президентом США Джо Байденом на початку червня.

У квітні адміністрація Байдена ввела санкції проти Москви в зв’язку з кібератакою SolarWinds, спрямованої проти федеральних організацій і понад 100 американських компаній. Сполучені Штати також звинуватили Росію у втручанні у вибори, заявивши, що втручання було здійснено або російськими спецслужбами, або хакерами, пов’язаними з Кремлем.

Кремль неодноразово заперечував звинувачення.