Росія вражає цілі в Чорному морі біля Криму, а Україна і США проводять військові навчання

“За даними Міністерства оборони Росії, російський флот веде вогонь по цілям в Чорному морі біля узбережжя анексованого Криму, використовуючи свою берегову систему протиракетної оборони «Бастіон», в той час, як Україна проводить спільні військові навчання з США”, – повідомляє Reuters.

Навчання в Україні за участю американських та інших військ НАТО триватимуть до 1 жовтня. Вони розпочалися слідом за масштабними військовими іграми, організованими на початку цього місяця сусідніми Росією та Білоруссю, які стривожили Захід.

Відносини Києва з Москвою впали в 2014 році після того, як Росія анексувала Кримський півострів у України і підтримала проросійських сепаратистів в українському Донбасі. В ході семирічного конфлікту з сепаратистами загинуло понад 13 тисяч українців.

Чорноморський флот Росії відпрацьовує виявлення і знищення морських цілей за допомогою системи «Бастіон», сучасної мобільної протикорабельної системи і системи захисту «земля-земля».

Підрозділи, що завдають удари ракетами, вели вогонь з прихованих позицій і використовували дрони для відстеження змодельованої групи кораблів противника.

Міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що система «Бастіон» може вражати морські цілі на відстані 350 км і наземні цілі на відстані 450 км.