Для першого виїзду на роботу за кордон експерти рекомендують Чехію

У Чехії найнижча безробіття в Європі і найбільша кількість вільних робочих місць. На думку експертів світового ринку праці, Чехія зараз переживає, так званий «золотий час» на ринку праці та в економіці. Саме Чехію експерти рекомендують для людей, які шукають першу або нову роботу за кордоном, тому що тут вони можуть вибирати і диктувати умови.

Чехию эксперты рекомендуют для людей, которые ищут работу за рубежом

На чеському ринку праці виникають гостра нестача персоналу. Потенційні співробітники можуть розраховувати на стимули від роботодавця, більш високу заробітну плату, додаткові відпустки.

Очікування потенційних співробітників також розрізняються в залежності від їх віку. Старше покоління шукає добре оплачувану, довгострокову роботу, молоді, насамперед, хочуть, щоб їх надихали професійні обов’язки і умови для постійного розвитку особистості.

За даними Статистичного управління, роботодавцям все важче знайти людейна певних посадах. Безробітні, які сьогодні знаходяться в реєстрі бюро по працевлаштуванню, часто не мають кваліфікації, у гіршому випадку вони просто не мають наміру виконувати яку-небудь роботу. На думку деяких політиків, хороша міграційна політика та запровадження правових норм, які полегшили б працевлаштування іноземців, можуть стати способом вирішення проблеми нестачі робочих рук.

Торгово-промислова палата Чехії в рамках співпраці з Україною, яка з серпня 2016 року дозволила вітчизняним роботодавцям приймати на роботу українців у прискореному порядку, вже опрацювала близько 11 500 заявок. Проте прискорений спосіб обробки додатків не так ефективний, як цього очікували його творці. Буває, що компанії чекають цільових співробітників навіть більше року. І для багатьох це неприйнятна ситуація.

Також слід сподіватися, що ситуація з працевлаштуванням іноземців зміниться на краще. У січні міністерство закордонних справ заявило, що з України на чеський ринок праці можна буде щорічно запрошувати 20 000 співробітників.

Джерело: eurabota.ua