Уряд Нідерландів вживає заходів для обмеження турпотоку

Уже не перший рік в Нідерландах спостерігається стрімке зростання кількості іноземних туристів. Амстердам особливо популярний серед мандрівників.

Останні кілька років мерія Амстердама вживає заходів, спрямованих на суттєве обмеження потоку туристів з-за кордону. Однак статистичні дані показують, що це поки не дає абсолютно ніякого результату.

Введені заборони і обмеження дали цілком протилежний ефект. Кількість туристів не зменшилася, а збільшилася. Цей факт підтверджується статистикою бронювання готелів у столиці Нідерландів.

Загальна кількість бронювань готелів в Амстердамі в першому кварталі 2019 року збільшилася на 13 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Мало того, іноземні туристи стали зупинятися в місті на більш тривалі терміни.

Виявилося, що найактивнішими мандрівниками є китайці, які протягом року забронювали в місцевих готелях на третину більше ночей.

Експерти туристичної сфери економіки вже підрахували, що, якщо тенденція збережеться, то загальне число туристів, які бронюють готелі у Амстердамі, до кінця цього року досягне 9,5 мільйона.

У 2018 році до Нідерландів приїхало 20 мільйонів туристів, це більше всіх жителів країни. Зростанню турпотоку сприяє і значне збільшення рейсів, що виконуються в країну бюджетними авіакомпаніями. А уряд Нідерландів не зацікавлений, щоб до країни приїжджали бюджетні туристи, які не витрачають багато грошей. Їм подавай багатеньких, щоб на вулицях їх було менше, а грошей витрачали більше.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мер Амстердама Фемке Халсема оголосила, що планує зміни в знаменитому районі червоних ліхтарів.

Скоро в Парижі вже не можна буде покататися на великих туристичних автобусах для екскурсій по центральній частині міста, в мерії розробляють нові правила.