Голландський депутат порівняв заходи проти Covid із Голокостом

Голландському законодавцю правого спрямування наказали видалити його повідомлення у соціальних мережах, у яких порівнюються обмеження через Covid-19 із Голокостом. Про це повідомляє ВВС.

У листопаді Тьєррі Боде, лідер партії “Форум за демократію”, написав у Твіттері кілька повідомлень, у яких стверджувалося, що неприщеплені люди є “новими євреями”, а “ті, хто за обмеження” – “новими нацистами”.

Причина – заходи в Нідерландах, що обмежують доступ до деяких громадських місць для нещеплених. Боде також опублікував фотографію нацистського концентраційного табору із підписом: «Як ви можете не бачити, як історія повторюється?»

Його повідомлення викликали судові позови з боку Голокост та єврейських груп. Суд зобов’язав його видалити публікації протягом 48 годин, якщо не хоче отримати штраф у розмірі 25 000 євро. Суддя виніс рішення проти Боде за «безглузду образу жертв Голокосту та їхніх родичів».

Депутату тепер заборонено публікувати будь-які зображення Голокосту під час дебатів про голландські заходи боротьби з коронавірусом.

Адвокат Боде наполягав на тому, що не мав на увазі, що публікації будуть образливими, а попередив про те, що може призвести до обмежень нещеплених.

Сам Боде назвав це рішення «незрозумілим» і сказав, що подасть апеляцію.