Прощальний візит Меркель до Франції

“Канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснила прощальний візит до сусідньої Франції, де її зустріла співаюча та весела публіка”, – повідомляє Euronews.

Президент Франції Еммануель Макрон вручив Меркель найвищу нагороду країни – Великий хрест Почесного легіону.

Меркель залишила свою посаду після майже 16 років перебування на посаді канцлера Німеччини, і цей візит став її останньою поїздкою до Франції у цій ролі.

Три німецькі політичні партії, що входять до коаліції, заявили, що шукають нового канцлера на початку грудня.

“Франція навчилася впізнавати вас, а потім полюбила вас”, – сказав Макрон, перераховуючи досягнення Меркель та її роботу з президентами Франції протягом багатьох років.

«Ви зробили свій внесок у збереження єдиної Європи, незважаючи на всі перешкоди», – додав Макрон, подякувавши німецькому лідерові за те, що вона так багато чого його навчила.

Він також вказав ім’я Меркель у списку делегацій, які прямували до Парижа у 1990 році.

Останній візит Меркель був у виноробний регіон Бургундія, де вона відвідала Château du Clos de Vougeot, колишню лікарню 15 століття, побудовану ченцями з абатства Сіто посеред виноградників Бургундії.

Перший закордонний візит Еммануеля Макрона після вступу на посаду був наступного дня, коли він вирушив до Німеччини, щоб поговорити з Ангелою Меркель, як і його попередник Франсуа Олланд.