Голландське уряд рекомендував бізнесу завчасно готуватися до Brexit

Голландське уряд закликав фірми в країні вчасно підготуватися до Brexit. Новий аналіз показав, що в гіршому випадку вихід Великобританії з Європейського Союзу може коштувати до 630 мільйонів євро в рік.

голландия brexit

Голландія є важливим торговельним партнером Великобританії, тому вона також зазнає значних збитків у зв’язку з Brexit. Міністр фінансів Вапке Хоекстра заявив на цьому тижні, що найбільш постраждалі країни-члени ЄС не повинні виплачувати бюджетів блоку після фінансової кризи в Лондоні.

Комітет з європейських справ парламенту Нідерландів в минулому році попередив про неприємні наслідки «нереалістичних очікувань Лондона», які можуть закінчитися провалом переговорів про майбутніх торговельних відносинах Великобританії і ЄС.

У провідному нідерландському банку Rabobank в кінці минулого року заявили, що вихід Великобританії з ЄС без торгового угоди може скоротити валовий внутрішній продукт Голландії на 4,25%, а Британії – на 18% до 2030 року. І навіть, так званий,мягкийBrexit з угодою про вільну торгівлю між Британією та ЄС може зменшити валовий внутрішній продукт Нідерландів на 3%.

Джерело openiazoch.zoznam.sk
24.01.2018