Туреччина та Франція захопили Лівію

«Франція несе відповідальність за дестабілізацію ситуації в Лівії», відповіло Міністерство закордонних справ у Туреччині після критики з боку президента Франції Еммануїла Макрона, повідомляють ЗМІ.

Макрон критикує політику Туреччини щодо Північної Африки. Президент Франції звинувачує президента Туреччини Реджепа Ердогана в порушенні домовленостей, досягнутих на лівійській конференції в Берліні, які закликають утримуватися від втручання в конфлікт.

«Під час прес-конференції з прем’єр-міністром Греції президент Франції Еммануїл Макрон ще раз спробував висловити свої нереальні претензії до нашої країни. Франція несе основну відповідальність за проблеми Лівії з часу початку кризи в 2011 році. Не секрет, що він повністю підтримує Хафтара (командувач Лівійською національною армією Халіфа), щоб отримати контроль над природними ресурсами Лівії», говориться в заяві турецького МЗС.

Прес-секретар міністерства назвав наступ Хафтара найсерйознішою загрозою територіальній цілісності та суверенітету Лівії.

«Основне рішення Берлінської конференції, необхідне для початку політичного процесу, полягає в забезпеченні постійного припинення вогню. Якщо Франція хоче внести свій внесок у виконання рішень конференції, вона повинна припинити надавати підтримку Хафтару», – закликав представник.